Besturen

Training voor bestuurders/vrijwilligers

Het verenigingsleven in Nederland is sterk afhankelijk van goed functionerende besturen. Het vinden en behouden van vrijwilligers en bestuurders is de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden. Mede doordat de keuze voor de invulling van schaarse vrijetijd groot is. Hoe kan je de vereniging voor vrijwilligers aantrekkelijker maken en vooral hoe kan je het bestuur, als motor van de vereniging, versterken? In de op maat gemaakte training voor bestuurders gaan we met jullie vragen aan de slag.

Thema’s

Tijdens de training kunnen o.a. de volgende onderwerpen aan bod komen:

- Samenwerken en verbinden;

- Vrijwilligers versus professionals;

- Communicatie binnen en buiten het bestuur;

- Motivatie, verwachtingen en inzet;

- Diversiteit;

- Werving & selectie.

Inbreng deelnemers

Deelnemers worden een week voorafgaand aan de training gevraagd om hun eventuele vragen en een persoonlijke casus die betrekking heeft op hun rol als bestuurder in te sturen. Het inhoudelijke programma zal op hun vragen worden afgestemd.

Training

De training zal vooral interactief zijn. Deelnemers leren door zelf te ervaren en door ervaringen met elkaar te delen. Tijdens het middagdeel van de training gaan ze aan de slag met hun eigen casussen.

Resultaat

Het resultaat van de training is dat de deelnemers inzicht hebben gekregen in hoe zij onderling beter kunnen samenwerken, verbinden en communiceren om samen met de vrijwilligers het maximale uit de vereniging te halen. Het is de bedoeling dat de deelnemers na afloop elkaar regelmatig blijven ontmoeten in intervisiegroepen om hun ervaringen ook na deze dag te blijven delen en elkaar te blijven inspireren.

Trainer

Mariken Koole is trainer en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Haar expertise is het begeleiden van teams en individuen die actief zijn als vrijwilliger of bestuurder. Mariken heeft ruim 23 jaar ervaring in het werken met vrijwilligers als professional en daarnaast is zij vanaf haar studententijd vrijwillig actief als bestuurder bij diverse verenigingen.

Interesse?

Stuur een mail naar ontmoetgoed.zouthuis@gmail.com of bel direct met Mariken Koole: 0611769582, voor een offerte op maat. 

 

Ervaar en groei op het OntmoetGoed!