Yoga

Ont-Moet yoga: Meer rust en energie

Yoga hoort ook bij persoonlijke groei. Met een yogales neem je even echt tijd en aandacht voor je zelf, je lichaam en je gedachten, waardoor je je na de les energieker en vrijer kan voelen. Al na een yogasessie kan je op een frisse, rustige en alerte manier en met vriendelijkheid naar jezelf,  je leven en je omgeving kijken. En dat alles op een fijne en rustige locatie, op het OntMoetGoed, in het Zouthuis te Nieuwveen.

De Hatha-yogales start met een korte meditatie om ervoor te zorgen dat je met je aandacht helemaal bij de les kan zijn en alert wordt voor wat er in je lichaam gebeurt. Daarna volgen diverse lichaamshoudingen (asana’s). Door middel van asana’s maak je je lichaam wakker en warmer. Energie gaat stromen om vervolgens via diverse houdingen in een ontspanningsfase te komen, die fase doe je een visualisatie of een geleide meditatie.

Resultaten 
- Meer focus
- Beter slapen
- Minder last van gewrichtspijnen
- Zowel lichamelijk als geestelijk meer ontspannen
- Betere balans tussen hoofd en lichaam

 

 

Interesse?
Ook een keer ervaren wat yoga voor jou kan betekenen? Je kan hieronder een gratis online proefles. Als je mee wilt gaan doen aan de lessen of nog vragen hebt, dan kan je hierover een mail sturen naar ontmoetgoed@ontmoetgoed.nl.

                                                    

Tijden en data
Elke dinsdagavond, behalve tijdens schoolvakanties, van 19.30-20.45.

Deelname 
Wij houden ons aan de Corona maatregelen. Op dit moment kunnen we daarom alleen online lessen aanbieden. Zodra we weer live mogen, zal de afstand van 1,5 meter waarschijnlijk weer gewaarborgd moeten worden en zijn er max. 7 deelnemers live mogelijk. In alle andere gevallen max. 10 deelnemers. Als er meer deelnemers zijn blijven we de lessen ook online aanbieden en rouleren we, zodat iedereen ook live lessen kan volgen. 

Tarieven (incl. BTW)

Online maandabonnement: 40,-

Live maandabonnement: 50,-

Online losse les: 12,50

Live losse les: 15,-

Materiaal: Het OntMoetGoed beschikt zelf over voldoende matjes, blokken en dekens. Als deelnemer kan je als je wilt een bidon met water en een handdoek meenemen, maar dat hoeft niet. Zolang de lessen online zijn is het handig om zelf een yogamatje, een dekentje, een kussen, blokken (kan ook een stapel boeken zijn) en een yogariem (kan ook een lange centuur oid zijn) te hebben.

 

Yoga docent Belkis Zarate
Belkis Zarate, Ashtanga-Hatha Yogadocent: “Yoga is voor mij de perfecte balans en verbinding tussen lichaam en geest. Als psycholoog zie ik yoga als een niet geforceerde en prettige manier om emotionele problemen op te lossen. Na een lange herstelperiode (knie) ben ik met yoga gestart. Vanaf het begin kreeg ik meer energie en kon ik beter met beperkingen omgaan. Ik was er zo enthousiast over, dat ik besloot om yoga onderdeel van mijn leven te maken. Eerst heb ik de cursus pre-teacher Ashtanga yoga gevolgd bij Delight Yoga in Den Haag. Daarna ben ik begonnen met het geven van yogalessen als invaller. Inmiddels heb ik de opleiding Hatha Yoga docent bij Tao Center (geregistreerde Yoga School van Yoga Aliance) in Spanje afgerond.”

Deelnemers over de yoga lessen

Marjan: "Een heerlijk moment in de week waar ik iedere keer weer naar uitkijk. Iedere les is weer een grote verrassing van Belkis."

Jolanda: "Yoga geeft mij rust en even tijd voor mijzelf. Maakt mijn lichaam sterker en leert mij te ontspannen"
 
Iris: "De yogalessen van Belkis zijn heerlijk, de perfecte balans van inspanning en ontspanning, tijd voor jezelf en tot jezelf komen."