Relatiecoach

Loopbaancoach Lifecoach Relatiecoach

Relatie coaching

Hoe komt het dat veel partners denken dat hun relatie geen investering en verdieping nodig heeft? Frappant is dat onderzoek uitwijst dat de laatste 30 jaar, partners hogere eisen zijn gaan stellen aan hun relatie, maar er door hun steeds drukkere leven, minder in investeren. Met als gevolg? Ruim 30% van de relaties eindigt in een breuk. Genoeg aanleiding voor Arent Muller om op dit onderwerp af te studeren. Vanuit zijn opleiding en ervaring kan hij als therapeut koppels helpen om hun relatie te verbeteren en verdiepen.  

Vragen, thema's en andere interessante artikelen over relaties

- Hoe houdt je de relatie spannend en speels?

- De schaamte voorbij...

- Onvervuld verlangen in je relatie?

- Hoe het stellen lukt om bij elkaar te blijven

- De elf principes van liefdesrelaties

- Thema's in partner relaties

- Waarom we niet praten over onze relatie

- Vierduizend of zes? (aan je relatie werken in grote of kleine groepen)

–Hoe kan ik groeien naar een nieuwe relatie en leren van de vorige?

- Hoe kunnen we in verbinding blijven met elkaar, naast een jong gezin en drukke banen?

- Hoe kunnen wij onze wederzijdse seksuele behoeftes bespreekbaar maken?

- Hoe krijgen we weer beweging in onze relatie?

- Hoe kunnen wij elkaars taal beter spreken en elkaar beter begrijpen?

-

  

Interesse?

Wil je meer weten of een vrijblijvende afspraak maken, stuur dan een mail naar ontmoetgoed@ontmoetgoed.nl

 

Arent Muller, relatie therapeut

"Een partnerrelatie is samen op reis gaan. 10 jaar geleden begon ik gefascineerd te raken door partnerrelaties. Ik ben me gaan verdiepen in succes- en faalfactoren voor relaties. Ik heb me laten inspireren door duizenden pagina’s literatuur, honderden onderzoeken en tientallen stellen wiens verhalen ik mocht horen.”

Deelnemers over relatiecoaching

"Het liefst doe ik alles samen met mijn partner. Maar mijn partner wil af en toe ook zonder mij op pad. Tijdens de relatie coaching hebben wij ontdekt dat wij juist groeien als koppel, doordat wij ons individueel blijven ontwikkelen en dit soms met elkaar te delen".

"Mijn partner werd steeds onzekerder, terwijl ik hem juist probeerde te helpen. Door een nieuw inzicht weet ik dat ik mijn partner juist sterker maak door niet meer de problemen van hem op te willen lossen, maar hem alleen te ondersteunen als hij daar zelf om vraagt."

"Aan de buitenwereld lieten we graag zien hoe goed wij het voor mekaar hebben. Als er ergernissen of irritaties waren, dan negeerden we dat om zo ook ons eigen sprookje in stand te houden. Nu durven wij conflicten aan te gaan om onze relatie te behouden."

"Beiden hebben wij kinderen uit een eerdere relatie. En dat geeft soms behoorlijke wrijving, omdat we te maken hebben met vier manieren van opvoeden, onze ex-en meegeteld.  In een confronterende, oefening werd ons duidelijk dat we soms een rol op ons namen die niet van ons was. Problemen binnen onze nieuwe gezinssituatie kunnen we nu beter laten bij degenen bij wie ze thuishoren".

"Zelf had ik maar één langdurige relatie achter de rug en mijn vriendin had behoorlijk veel korte relaties gehad. Wij ontdekten dat door deze verschillende achtergrond wij heel verschillende  verwachtingen van onze relatie hadden. Vanuit dat nieuwe inzicht kijken we nu samen op een nieuwe manier naar onze relatie. Wij geven onze verschillende ervaringen uit vorige relaties daarbij een nieuwe plek."

"Spelen, leren en verdiepen!"

“Afwisselende oefeningen met diepgang, waardoor je je realiseert waarom je zo blij bent met de ander.”

"Ik groei momenteel naar een nieuwe relatie en wil het dit keer goed doen, ik wilde leren van mijn vorige relaties. Door deel te nemen aan Liefde Levend heb ik inzicht gekregen in hoe ik me zelf meer kan geven in een nieuwe relatie bij een partner die mij niet probeert te veranderen".

"We merkten echt dat we met de jonge kinderen in een andere fase zijn beland. Onze relatie kwam hierdoor regelmatig onder druk te staan. Tijdens Liefde Levend hebben we ervaren hoe we verbinding met elkaar kunnen houden houden als partners en geliefden, naast ons jonge gezin en onze drukke banen".

"Onze seksuele relatie zat op een dieptepunt. Het was niet meer bespreekbaar. Daarom was het bijzonder dat we er op het OntMoetGoed wel over praatten. Nu we meer weten over de verschillen tussen intimiteit en seksualiteit en onze verschillende behoeften hierin, kunnen we hier beter tussen schakelen. We bespreken vaker onze wederzijdse behoeftes en wat we daarvan samen kunnen/willen invullen".

"Hoe krijg je weer beweging in je relatie, was onze vraag. Het zat vast, we dreven uit elkaar. Hoewel we beiden wisten dat er iets miste in onze relatie, konden we er zelf niet de vinger opleggen. Op het OntMoetGoed hebben we hier meer inzicht in gekregen. We kennen nu elkaars gemis en geven dit binnen onze relatie een plek in plaats van daarbuiten".

"Ik had het gevoel dat mijn partner wel naar mij luisterde, maar mij  niet begreep. Tijdens een oefening realiseerden wij ons wat er gebeurt tussen ons. Met de uitleg daarna snappen wij dat we elkaars taal niet altijd spreken. Nu kunnen we elkaar beter begrijpen, ondanks onze verschillende manier van communiceren".