Opstellingen

Een familie opstelling geeft je snel inzichten en oplossingen bij terugkerende thema's en patronen die je tegenkomt in je werk en priveleven.

Loop jij in je werk of je prive leven aan tegen terugkerende thema's of patronen die je maar niet kan doorbreken? Wil je weten waar deze vandaan komen, dieper inzicht krijgen hoe je anders en bewuster met deze thema's en patronen om kan gaan? Een effectieve manier om hierachter te komen is je vraag over dit thema in te brengen in een familieopstelling.

Elk kind neemt intuitief in het gezin waar hij/zij vandaan komt een rol aan om het gezinssysteem optimaal te laten functioneren. Voor iedereen is dit anders en dit ontstaat onbewust. De rol die je als kind op je genomen hebt, neem je later mee in zowel je werk- als je priveleven. Deze onbewuste rol kan je soms belemmeren of beperken en ervoor zorgen dat je steeds weer in vergelijkbare patronen en situaties terecht komt in je volwassen leven. Tijdens een opstelling kan je onderzoeken wat jouw rol was in jouw familie systeem en hoe deze invloed heeft op jouw patronen en thema's. Ook kan je ervaren hoe het is om in dat systeem een andere rol aan te nemen. Zo krijg je inzicht in hoe je jouw patronen kan doorbreken en kan je oplossingen vinden voor jouw persoonlijke vraagstukken. 

Sta je voor een belangrijke keuze? Speelt er iets op je werk of in je privéleven? Zijn er voor jou storende terugkerende patronen die je eindelijk eens wilt doorbreken? Zoek je richting, balans en rust in een vraagstuk? Of speelt er iets in je relatie met je partner, in je familie of op je werk? Een opstellingsavond op het OntMoetGoed is een heldere, doeltreffende en respectvolle manier om je vraag verder te onderzoeken en een nieuwe stap te zetten. 

Kortom heb je een vraagstuk waarmee je aan de slag wilt gaan, vind je het leuk om representant te zijn in een opstelling of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe een opstelling in zijn werk gaat? Of je nou komt uit nieuwsgierigheid of op zoek naar oplossingen, in alle gevallen ben je welkom bij de opstellingsavonden in het Zouthuis op het OntmoetGoed. Tijdens een opstelling loopt ieder zijn eigen pad, waardoor je ook als representant verrijkt met nieuwe inzichten naar huis gaat.

Data

Wil je kennismaken met opstellingen? De data waarop de opstellingen plaatsvinden vind je hier.

Kosten en deelname

Deelname aan een opstellingsavond kost € 90,- (excl. BTW) als je met een persoonlijke vraag aan de slag wilt gaan en € 25,- (excl. BTW) als je komt vanuit nieuwsgierigheid of als representant. Je kan je eenvoudig aanmelden door een mail te sturen naar: ontmoetgoed@ontmoetgoed.nlIn de mail kan je aangeven of je zelf graag een vraag wilt inbrengen of als representant aanwezig wilt zijn.

Meer weten?

Benieuwd naar hoe (familie) opstellingen werken en wat het jou kan brengen? Lees meer...

 

Deelnemers over opstellingen op het OntMoetGoed
-Emma: “De sfeer voelt veilig en vertrouwd. De opstelling was heel bijzonder. Ik wist niet dat ik zo dichtbij mijn gevoel kon komen en van daaruit zo kan voelen wat er blokkeert en wat ik nodig heb. Het heeft mij veel inzichten gegeven en ik ging naar huis met een dankbaar en geïnspireerd gevoel.“


-Greet: “Wat heeft de opstellings avond op het “ont-moet goed “ mij gebracht? Deze vraag wil ik graag beantwoorden, omdat het mij even terugbrengt bij een bijzondere avond. In de sfeer van een warme sobere aankleding, bevind ik mij tussen mensen die allen vol verwachting zijn. Open en benieuwd naar wat voor inzichten de avond gaat brengen. Gedurende de avond, vormen zich de vragen van de deelnemers en wordt het duidelijker wat het thema is waarmee de inbrengers van een vraag zich willen verhouden. Ieder in de ruimte is deelnemer op zijn of haar eigen wijze, aanwezig vanuit een eigen rol. Deze rol kan een gekozen representant zijn, of toeschouwer in het proces. Ook als toeschouwer verhoudt je je met het vraagstuk en geeft voor ieder inzichten. Wat mij in het bijzonder bij blijft is de bijna eerbiedige stemming waarmee ieder omgaat met de emoties die gevoeld worden. Wat zich aandient mag er zijn, liefdevol en met respect. Voor mij is de opstelling een liefdevolle verbinding! Ont-moeting in vrijheid.” 


-Monique: “Uit nieuwsgierigheid en interesse wilde ik graag een keer een opstellingenavond bijwonen. Het werd een ongelofelijk bijzondere en intense avond, vooral door de professionele begeleiding. Het was een ervaring om niet licht te vergeten.”


-Hans: “Ik wil jullie wederom bedanken voor de mooi verzorgde avond die ik mocht bijwonen bij de familie opstelling. Ik ging hier blanco in en wist niet wat er zou gaan gebeuren . De sfeer was goed en respectvol naar elkaar. We zijn op reis gegaan met zijn allen en de reis heeft mij zeer geraakt in warmte naar elkaar . Een mooie ervaring om op deze manier je gevoelens te uiten voor elkaar en voor je zelf .”


-Gitta: “De opstellingen zijn een echte eyeopener!”


-Peter: “In korte tijd werd er gewerkt in een vertrouwde sfeer”.


-Enid:  Mijn inzicht: “Mislukking is een uitgesteld succes!”


-Pieter: “Verrijkend om te beleven hoe je met kleine aanpassingen en simpele bewoordingen grote verschillen kan voelen tussen ‘helemaal goed’ en ‘ongemakkelijk’!”


-Petra: “Het inspireert mij om verder aan de slag te gaan en ik kom graag nog een keer!”


-Patrice: “Petje af, heel goed! Bijzonder hoe met rollen (opstellingen) dingen duidelijk worden!”


-Bas: “Wat een bijzondere avond en wat een fijne sfeer! Ik ben dankbaar voor het verkregen inzicht”.