Loopbaan coach

Loopbaan coach

Loopbaan coach

Jouw loopbaanvraag

De reden waarom je op zoek bent naar een loopbaancoach kan verschillen. Het kan zijn dat je net bent afgestudeerd en nog niet weet welke richting je op wilt gaan, dat je toe bent aan een volgende stap in je carrière, of dat je het gevoel hebt dat je werk of de organisatie waarvoor je werkt niet langer meer bij jou past of dat je in een nieuwe levensfase terecht bent gekomen, maar het kan ook zijn dat je onvoldoende gewaardeerd wordt, dat je de werkdruk te hoog vindt, dat je geen uitdagingen meer ziet, dat je in een conflictsituatie zit of zelfs ontslag hebt gekregen.

Hoe ik jou verder kan helpen

Als loopbaancoach help ik je om inzicht te krijgen in wie je bent, wat je wilt, waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Vanuit jouw situatie en motivatie (her) ontdek je je drijfveren, talenten, kwaliteiten en unieke waarde op de arbeidsmarkt is. Ik help je om focus aan te brengen, op basis waarvan je je eigen keuzes kan maken. Samen zoeken we naar de door jou gewenste en passende loopbaanrichting en ik help je bij het maken van een actieplan om je dromen en ambities te realiseren.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Een loopbaantraject start altijd met een uitgebreid intakegesprek, waarin we je huidige en gewenste situatie bespreken en afspraken maken over het te bereiken resultaat. Omdat de redenen verschillen waarom je dit traject start, zal de inhoud en het vervolg van het traject verschillend zijn. Praktische onderwerpen zoals de mogelijkheden op de arbeidsmarkt, je wensen en je profiel worden afgewisseld met leerervaringen, onder andere met loopbaanopstellingen, die je meer inzicht geven in jezelf in relatie tot je vragen en bijvoorbeeld je belemmerende overtuigingen. Naast de loopbaansessies ga je thuis verder met het uitwerken van vragen die in de sessie aan de orde zijn gekomen. Aan de hand van de verkregen inzichten stel je je profiel en actieplan op, waarmee je de volgende stap in je carrière kan zetten.

Werkwijze loopbaan coach Mariken Koole

Ik heb een speciale opleiding voor loopbaancoach gevolgd en ik sta geregistreerd bij het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches). Ik werk vanuit gelijkwaardigheid en vertrouwelijkheid. Ik geef je praktische tools voor je zoektocht, maar vooral ook inzichten in jezelf in relatie tot je werk. Aan de hand van onder andere loopbaanopstellingen (systemisch werk) verkrijg je inzicht in jouw mogelijkheden. Ik verwacht van jou dat je bereid om open te staan voor nieuwe inzichten waarmee je aan de slag wilt gaan en ook buiten de sessies tijd vrij te maken voor het uitwerken van besproken onderwerpen en thema’s. Tijdens het traject blijf je altijd zelf aan het roer, je maakt je eigen keuzes, je bepaalt je eigen groei en ontwikkeling, het gaat tenslotte om jouw loopbaan. 

Wat zijn de kosten?

Een loopbaantraject wordt altijd voorafgegaan door een kort vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het aantal sessies is per persoon verschillend, maar varieert meestal tussen de 6 tot 8 keer. Een sessie duurt meestal 1 tot maximaal 1,5 uur. Het uurtarief is € 90,- exclusief BTW per uur.