Loopbaancoach

Loopbaancoach Levensvragen Relatiecoach

Loopbaan coach

Jouw loopbaanvraag

De reden waarom je op zoek bent naar een loopbaancoach kan verschillen. Het kan zijn dat je net bent afgestudeerd en nog niet weet welke richting je op wilt gaan, dat je toe bent aan een volgende stap in je carrière, of dat je het gevoel hebt dat je werk of de organisatie waarvoor je werkt niet langer meer bij jou past of dat je in een nieuwe levensfase terecht bent gekomen, maar het kan ook zijn dat je onvoldoende gewaardeerd wordt, dat je de werkdruk te hoog vindt, dat je geen uitdagingen meer ziet, dat je in een conflictsituatie zit of zelfs ontslag hebt gekregen.

Hoe ik jou verder kan helpen

Als loopbaancoach help ik je om inzicht te krijgen in wie je bent, wat je wilt, waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Vanuit jouw situatie en motivatie (her) ontdek je je drijfveren, talenten, kwaliteiten en unieke waarde op de arbeidsmarkt is. Ik help je om focus aan te brengen, op basis waarvan je je eigen keuzes kan maken. Samen zoeken we naar de door jou gewenste en passende loopbaanrichting en ik help je bij het maken van een actieplan om je dromen en ambities te realiseren.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Een loopbaantraject start altijd met een uitgebreid intakegesprek, waarin we je huidige en gewenste situatie bespreken en afspraken maken over het te bereiken resultaat. Omdat de redenen verschillen waarom je dit traject start, zal de inhoud en het vervolg van het traject verschillend zijn. Praktische onderwerpen zoals de mogelijkheden op de arbeidsmarkt, je wensen en je profiel worden afgewisseld met leerervaringen, onder andere met loopbaanopstellingen, die je meer inzicht geven in jezelf in relatie tot je vragen en bijvoorbeeld je belemmerende overtuigingen. Naast de loopbaansessies ga je thuis verder met het uitwerken van vragen die in de sessie aan de orde zijn gekomen. Aan de hand van de verkregen inzichten stel je je profiel en actieplan op, waarmee je de volgende stap in je carrière kan zetten.

Werkwijze loopbaan coach Mariken Koole

Ik heb een speciale opleiding voor loopbaancoach gevolgd en ik sta geregistreerd bij het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches). Ik werk vanuit gelijkwaardigheid en vertrouwelijkheid. Ik geef je praktische tools voor je zoektocht, maar vooral ook inzichten in jezelf in relatie tot je werk. Aan de hand van onder andere loopbaanopstellingen (systemisch werk) verkrijg je inzicht in jouw mogelijkheden. Ik verwacht van jou dat je bereid om open te staan voor nieuwe inzichten waarmee je aan de slag wilt gaan en ook buiten de sessies tijd vrij te maken voor het uitwerken van besproken onderwerpen en thema’s. Tijdens het traject blijf je altijd zelf aan het roer, je maakt je eigen keuzes, je bepaalt je eigen groei en ontwikkeling, het gaat tenslotte om jouw loopbaan. 

Wat zijn de kosten?

Een loopbaantraject wordt altijd voorafgegaan door een kort vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het aantal sessies is per persoon verschillend, maar varieert meestal tussen de 6 tot 8 keer. Een sessie duurt meestal 1 tot maximaal 1,5 uur. Het uurtarief is € 90,- ex. BTW per uur voor particulieren en 120,- ex BTW voor bedrijven.

Gratis loopbaanadvies?

Ik doe ook mee aan 'Nederland leert door'. Als je snel reageert, dan kan je in aanmerking komen voor een gratis loopbaanadviestraject t.w.v. 700,-. We starten met een telefonisch intakegesprek en een arbeidsmarktscan. Daarna hebben we vier adviesgesprekken van een uur, waarmee je inzicht krijgt welke nieuwe stappen jij kan nemen in jouw loopbaan.

Deelnemers over wat het traject hun heeft opgeleverd

Anita Voortman: "Het traject heeft me nieuwe inzichten gegeven, waardoor ik bewustere keuzes maak en meer bij mezelf probeer te blijven en meer rust bewaar"

José van der Veer: "Dit traject heeft mij zelfinzicht en zelfacceptatie opgeleverd, dat nu een stevige basis is voor mijn loopbaan"

Petra de Boer: "Hoe ik in vrijheid keuzes kan maken met als basis de inzet van mijn kwaliteiten en rekening houdend met mijn verlangens"

Kevin van Buuren: "Gelijk, tijdens het eerste gesprek voelde ik dat ik in goede handen was. De combinatie van diepgaande gesprekken en het uitvoeren van de situaties zelf door middel van creatieve opstellingen, maakte voor mij veel inzichtelijk. In een relatief korte tijd heeft Mariken mij geleerd om overzichtelijk en bovenal anders naar mijn schijnbaar onoverkoombare problemen te kijken. Daarmee heb ik een deel van mijn onzekerheden kunnen ontkluwen en deze tot een zekerheid kunnen omsmeden. Dat heeft me niet alleen meer zelfvertrouwen gebracht. Maar ook nieuw perspectief om aan te werken. Ik zit daardoor simpelweg een stuk beter in mijn vel." 

Heleen van der Veld: “Na elke ontmoeting met Mariken, ga ik positief en vol daadkracht naar huis. Ze stelt de juiste vragen en analyseert scherp. Hierdoor komen verstopte krachten en kwaliteiten van mezelf weer bovendrijven. Daar ben ik ontzettend blij mee.  Mijn kompas is helderder dan ooit!  Dank.”