Nieuws Detail

nieuws

Op avontuur

Op avontuur

In deze blog deelt Mariken Koole haar coachervaringen. Dit keer over een coachee die op zoek is naar een nieuwe richting in zijn loopbaan. De coachee maakte een bijzondere ontdekkingsreis, waarbij hij zijn diepste verlangens en dromen heeft verkend. Laat Mariken je meenemen in zijn verhaal van zelfreflectie en het volgen van zijn eigen koers.

Spiegel van zelfreflectie

Tijdens onze coachingssessie gaf ik mijn coachee een spiegel in zijn hand en vroeg hem om tegen zijn spiegelbeeld te praten terwijl ik vragen stelde. Dit simpele maar krachtige hulpmiddel hielp hem om diep in zichzelf te kijken en eerlijk te zijn over zijn gedachten en gevoelens. Het was een moment van zelfreflectie waarin hij zijn innerlijke stem kon laten spreken.

Aantrekkingskracht tot het leger

De coachee had in het voorgesprek aangegeven dat hij zich aangetrokken voelde tot het leger. Toen ik hem vroeg wat hem daarbij aantrok, antwoordde hij dat het voor hem de strijd tussen leven en dood was. Maar al snel sprak hij tegen zijn spiegelbeeld uit dat hij geen mensen wilde verwonden, laat staan doden. Wat hij werkelijk verlangde, was vrijheid en hij wist, door zijn ervaringen in zijn eigen gezinssituatie, dat die vrijheid bevochten moest worden. Hij wilde bijdragen aan iets groters. En terwijl hij dit uitsprak, besefte hij dat er nog meer was dat hij zocht.

Diepere verlangens en inzichten

Al pratende tegen zijn eigen spiegelbeeld kwam hij tot het inzicht dat hij zijn mannelijkheid en leiderschap wilde laten zien aan de buitenwereld, stevig betrokken wilde zijn in de maatschappij en tegelijkertijd avontuurlijk en speels wilde zijn. Ineens besefte hij dat een organisatie zijn zoektocht naar zichzelf niet kon oplossen. Het werd tijd om zijn eigen koers te gaan volgen en zijn ware verlangens te ontdekken.

Op Avontuur

Daarom besloot hij er met de motor op uit te trekken, de wijde wereld in om zijn eigen koers en gevoel te volgen. Hij wilde de vrijheid ervaren om te ontdekken welke richting hij echt wilde opgaan, zowel letterlijk als figuurlijk. Het werd een reis van zelfontdekking, waarbij hij zijn eigen pad zou creëren en zijn ware zelf zou vinden. In dit geval bracht zijn zoektocht hem een nieuw avontuur naast zijn bestaande baan en kreeg hij tijdens zijn reis inzicht in wat hij graag wil gaan doen, zowel in werk als privé.

De kracht van zelfreflectie

Dit persoonlijke verhaal illustreert de kracht van zelfreflectie en het volgen van je eigen koers. Soms moet je letterlijk in de spiegel kijken om je diepste verlangens en dromen te ontdekken. Als coach ben ik dankbaar dat ik mijn coachee kon begeleiden op deze innerlijke reis. Ik moedig iedereen aan om hun eigen koers te volgen en te luisteren naar hun eigen stem. Het is nooit te laat om je ware richting te vinden en je leven te leiden op een manier die echt bij je past.

Ben jij op zoek naar een nieuwe (loopbaan) richting in je leven? Boek een sessie of volg een loopbaantraject op het OntmoetGoed. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking door een mail te sturen naar: ontmoetgoed.zouthuis@gmail.com.

De trainingslocatie, het Zouthuis op het OntmoetGoed, is een heerlijke rustige en inspirerende plek in een groene omgeving langs de Amstel in de Randstad. Het Zouthuis heeft een absolute meerwaarde voor coaching en training. De directe aanwezigheid van groen rondom de locatie draagt bij aan een veilige, ontspannen en natuurlijke groei en ontwikkeling. De naam ‘OntmoetGoed’ geeft perfect weer waar alles op deze unieke locatie om draait: jezelf ontmoeten, even ‘ont-moeten’ en vandaar uit ook de ander kunnen ontmoeten.

 

Share:
Activiteiten
Agenda