Agenda Detail

nieuws

Training effectief en sensitief communiceren (dag 1)

Leer jezelf en de ander te verstaan door sensitief en effectief te communiceren. Tijdens deze tweedaagse communicatietraining leer je op een empathische manier en zonder oordeel verbinding te maken met de ander, waardoor communicatie een op een en in groepen soepeler zal verlopen. Je leert je inleven op de perceptie van een ander. Iedereen is uniek en het is soms een kunst om jouw communicatie zo over te laten lopen naar de ander zodat je elkaar begrijpt en je echt connectie met elkaar ervaart.

Komt dit jou bekend voor?

 • Heb je wel eens het idee dat je niet gehoord wordt of dat jouw boodschap niet goed overkomt bij een ander?
 • Verbaas je je soms over de reactie van een ander op iets wat jij zegt of schrik je daarvan?
 • Wil je weten waarom je soms boos, bang of verdrietig wordt in contact met een ander?
 • Je bent net iets aan het vertellen en je ziet de helft van je team afdwalen
 • Je laat je altijd overrulen door je collega, klant of partner, waardoor je toegeeft en niet jouw punt kan maken

 

In deze training leer je

 • Verbinding te maken met de ander door vanuit jouw gevoel en behoefte jouw boodschap over te brengen.
 • Hoe je hierover op een prettige manier in gesprek kan gaan met de ander.
 • Waar jouw emoties en vaak ook reacties vandaan komen en hoe je vanuit die emoties juist het contact met de ander kan verdiepen.
 • Hoe onbewuste patronen jouw communicatie beïnvloeden
 • Hoe interactie- en communicatiepatronen werken
 • Beter te luisteren en informatie te filteren

Hierdoor ga je succesvoller luisteren, observeren, analyseren en communiceren.

Prijs

Deze tweedaagse training kost € 995,- inclusief een handig naslagwerk met de theorie, koffie, thee en lunch. Early birds (inschrijving een maand voor aanvang) ontvangen maar liefst € 15,- korting!

Data en tijden

-Vrijdag 23 juni en 7 juli van 10-16 uur of

-Vrijdag 8 en 22 september van 10-16 uur

Interesse?

Meld je aan door een mail te sturen naar ontmoetgoed.zouthuis@gmail.com.

Trainers

Janet Kooiman

“Omdat ik altijd nieuwgierig ben geweest in waarom doen mensen zoals ze doen ben ik mij gaan verdiepen in marketing in de sierteelt. Twintig jaar heb ik in de sierteelt gewerkt in rollen waarin ik veel contact had met verschillende klanten en collega’s in business onderdelen zoals: ICT, directie, vakspecialisten en commercie. Bij deze contacten merkte ik dat iedereen anders is in de communicatie en beleefwereld. In het begin vond ik het niet altijd even makkelijk om aansluiting te vinden bij verschillende typen personen en hun communicatiestijlen. Door mij te focussen op het goed observeren en aansluiten kwam ik erachter dat ik het contact met verschillende mensen het leukst vond. Ik vroeg mij af hoe ik mijn communicatie kon laten aansluiten bij technische ICT-ers die graag tot in detail alles willen uitleggen en hoe bij echte verkopers die het liefst willen dat je hen in twee woorden begrijpt.  Mijn rol werd steeds technischer en ik miste steeds meer het contact met mensen. Bij een reorganisatie pakte ik de kans om mij in persoonlijke ontwikkeling en communicatie verder te verdiepen. Ik wilde graag alles weten om anderen daarmee verder te kunnen helpen. Diverse opleidingen en trainingen later ben ik in 2021 mijn eigen coach -en trainingspraktijk van A naar B coaching en trainingen begonnen. Ik geef nu trainingen in effectief communiceren met NLP om deelnemers inzicht te geven in wat er gebeurt als je communiceert, tools te leren hoe je beter kan aansluiten bij de belevingswereld van de ander en te laten ervaren dat je verbinding kunt maken met iedereen waar en wanneer je maar wilt.”

Mariken Koole 

Na 20 jaar ervaring als manager, directeur en bestuurssecretaris in non-profitorganisaties, heb ik ervaren wat er in organisaties speelt: Veranderen, verbinden, communiceren, draagvlak krijgen en houden en continu schakelen tussen besturen, managen en uitvoeren. Hier ontdekte ik de rode draad in mijn werk. Ik was altijd bezig hoe ik mijzelf kon verbeteren in mijn werk, interactie en communicatie met collega’s, vrijwilligers en externen. Voor mij vanzelfsprekend hielp ik ook mijn collega’s verder in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik merkte dat ik daar veel voldoening uithaalde en dat gaf mij in 2016 voldoende reden om mijn eigen coach- en trainingspraktijk, het OntmoetGoed, op te richten. Ruim acht jaar zet ik mijn werkervaring gecombineerd met diverse coach opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd in om teams en individuen te inspireren, te stimuleren en verder te ontwikkelen. Veel vraagstukken die ik tegenkom in mijn praktijk gaan over communicatie en verbinding in relaties (met collega’s, externen en privé). Met de inzet van ‘Geweldloze Communicatie’ leer ik deelnemers enerzijds om inzicht te krijgen in hun eigen gevoelens en behoeftes en vandaar uit hun verzoeken kenbaar te maken aan de ander. En anderzijds om empathisch en zonder oordeel te luisteren naar de ander en vanuit die verbinding elkaar beter te leren verstaan.

 

Share: