Agenda Detail

nieuws

OntMoetGoed thema dag: Grensverkenningen

 

‘Power Yoga’ door Belkis Zarate, 9.30-10.30 uur

We starten de dag met Power Yoga, een afgeleide vorm van de traditionele Asthanga Yoga. Een krachtige yoga, die zowel lichamelijke als mentale voordelen heeft. Je werkt aan het verbeteren van kracht, conditie en souplesse, maar tegelijkertijd geeft de les balans, rust en energie. Door de yoga houdingen in combinatie met een specifieke ademhaling (Ujjayi breathing) bereik je een staat van diepe concentratie en wordt het hoofd automatisch leeggemaakt. Lichaam, adem en denken worden daarmee in evenwicht gebracht. Belkis daagt je uit om jouw eigen fysieke en mentale grenzen te verkennen en vooral ook te respecteren.

‘Grensverkenning’ door Arent Muller, 10.45-12.45

Je eigen grenzen opzoeken, zorgt dat het bij je gaat stromen, het laat je voelen dat je leeft! Tegelijk zorgen grenzen ook voor veiligheid. Hoe kun je jouw grens opzoeken en tegelijk veiligheid voor jezelf creëren? En hoe ga je om met jouw grenzen in het dagelijks leven? Hoe geef jij je grenzen aan? Hoe ervaart de ander jouw grens? En hoe verdedig je jouw grens als dat nodig is? En wat is het verschil tussen een grens en een muur? In deze workshop begeleidt Arent je met oefeningen die afwisselend uitdagend, speels en mooi zijn, om te leren hoe je met grenzen kunt omgaan.

‘Patronen doorbreken en groen lunchen’ door Caroline Mouwens, 12.45-14.00

We hebben veel vaste eetgewoontes, zoals ontbijten en lunchen brood, kaas en een glas melk. Ben jij je bewust hoe jouw eetpatroon geleid wordt door vaste gewoontes? Ontbijt je iedere dag snel met een kop thee, een glas sinaasappelsap en een boterham en kies je in de avond vaak uit jouw favoriete top 10 gerechten? Tijdens deze heerlijke groene lunch geeft Caroline uitleg over gezonde voeding, over voedselhypes en wat het effect van voedsel kan zijn op jouw lichaam. Groen eten werkt zuiverend voor je lichaam, je krijgt er meer energie van en je bouwt aan je immuunsysteem. Verleg je grenzen, laat je overtuigingen los en probeer het!

‘Levensverhaal schrijven, gewoon doen!’ door Alice de Wit, 14.15-15.45

Tijdens deze workshop ga je lekker schrijven en ontdekken in hoeverre jij je denken los kunt laten om je hand te laten gaan over het papier. Welke herinneringen komen er al schrijvend naar boven? En wat zijn de grenzen aan herinneringen? Tot hoever kun je terug? En hoe ‘waar’ zijn onze herinneringen? Alice zal je inspireren met mooie teksten uit levensverhalen, oefeningen en prikkelende schrijfopdrachten. En tussendoor, praten we over het leven.

‘Ontspannende massages’ door Marjan Visser

Als je niet aan alle workshops meedoet, dan kan je vanaf 10.45 ook genieten van een 20 minuten durende heerlijk ontspannende stoel- of voetreflex massage van Marjan, desgewenst met gebruik van etherische oliën.

 

Datum            Zondag 15 juli 2018, inloop vanaf 9.15 uur

Locatie           Het Zouthuis op het OntMoetGoed, Zouthuissluizermolenpad 1b, Nieuwveen

Kosten           Deelname aan de hele dag: € 65,- (incl. koffie, thee en lunch, excl. massage).        

                      Power Yoga: € 15,-, Workshop: € 25,-, Lunch: € 15,-, Levensverhaal: € 20,- en Massages: € 7,50.

Aanmelden    Tot uiterlijk 11 juli a.s. via de mail: ontmoetgoed@ontmoetgoed.nl

Share: