Agenda Detail

nieuws

Groene (reset) week voor gezonde darmen en balans

Patronen doorbreken...

Wil jij je eet- en leefpatroon een keer flink doorbreken? Schrijf je dan nu in voor de Groene week. Tijdens deze week draait het niet alleen om gezonde voeding (je eet een week lang groene groenten en fruit, noten, zaden en pitten, zoveel als je wilt). Je krijgt ook veel tips voor een langdurige gezonde leefstijl. Zowel fysieke (beweging) als mentaal (geestelijke ontspanning). In deze tijd van pandemieën kan dat zeker bijdragen aan preventie! Natuurlijk krijg je uitleg over waarom je alleen maar groen eet en wat voedingsstoffen zoal met je lichaam (en geest) doen, lees hieronder alvast een tipje van de sluier... De groene week geeft je energie en kan een start zijn van een verandering in je gebruikelijke eet- en leefpatronen. En ja, het kan zijn dat je hierdoor afvalt, maar dat is zeker niet het doel.

De Groene Week van 19-25 maart bestaat uit:

  • Op vrijdag 11 maart om 20 uur is er een online 'voorbereidings' uurtje, met gelegenheid voor al je vragen over de opbouw. 
  • Als start van de groene week een interactieve (live) workshop met uitleg, yoga en meditatie op zaterdag 19 maart van 9.30 - 12.00 uur. En voor de liefhebbers een duik in koud water. Als de live workshop vol is, kan je online meedoen!
  • Aansluitend een overheerlijke en gevarieerde groene lunch ter inspiratie.
  • Een nieuwe editie e-book boordevol achtergrond informatie, (yoga) oefeningen, afbouw en opbouw, geheel in kleur met veel foto's, ter waarde van 15,-.
  • Meer dan 40 (vernieuwde) recepten voor een gevarieerd en lekker ontbijt, lunch en avondmaal (en zelfs een tussendoortje), inclusief voorbeeld weekmenu met boodschappenlijst als je jezelf nog wat onzeker voelt.
  • Dagelijkse (nieuwe) tips om je te ondersteunen in het gehele detox-proces (3 weken lang!).
  • Indien gewenst een persoonlijke meditatie, aansluitend op jouw behoefte.
  • Van maandag-vrijdag tijdens de groene week online kundalini yoga lessen van 7.45-8.15 uur ter ondersteuning van je spijsvertering en ontgifting en op zondag 20 maart van 9.30-10.45, inclusief meditatie. De lessen zijn ook via een link terug te kijken.
  • Een besloten, tijdelijke, app groep waarin we ervaringen en recepten delen, dit blijkt heel erg ondersteunend te werken gedurende de gehele week, hier kan je ook je (korte) vragen stellen die opkomen.
  • Op vrijdagavond 25 maart 19.30 uur een online afsluiting waarin we ervaringen met elkaar delen en je vragen kunt stellen voor de opbouw in de week erna
Wat kost het?

-Deelname aan het gehele (online) drie weken durende programma kost slechts 55,-

-Nog leuker… voor 10,- extra kan je live deelnemen aan de workshop op 19 maart in het Zouthuis Let op het aantal plaatsen hiervoor is beperkt ivm 1,5 meter maatregel, dus zorg dat je er snel bij bent.
 
- Heb je de smaak nog niet te pakken? Schuif dan aan bij de groene inspiratie lunch voor 15,- op 19 maart. Als er plek is kan dit ook zonder live aanwezigheid tijdens de workshop.
-En wil je vooraf een persoonlijk online voedingsadvies op basis van jouw eetpatroon? Als deelnemer aan de groene week betaal je voor een half uur maar 20,- in plaats van 45,-.(*)
 
Aanmelden
Boek voor 1 maart of neem een vriend of vriendin mee en ontvang 5,- korting! Stuur een mail naar ontmoetgoed.zouthuis@gmail.com
en vergeet niet aan te geven aan welke onderdelen je mee wilt doen!
 
NB: De live workshop op 19 maart is al bijna vol, als je graag live wilt deelnemen, geef dat dan goed aan in je mail, dan zet ik je op de lijst of als het helemaal vol is op een wachtlijst. In elk geval kan je online meedoen!
 
Als het deelnemen te veel geld voor je is, neem dan contact op, want geld zou niet een belemmering mogen vormen om het programma te kunnen volgen. Daar komen we dan altijd uit.

(*) Indien je echt een persoonlijk leefstijladvies wilt dat verder gaat dan een losse vraag dan kan je altijd een consult boeken. Nadere informatie kan je vragen tijdens de groene week.

 

Begeleider Caroline Mouwens

Ik ben ruim 11 jaar Kundalini Yoga docente en orthomoleculair darmtherapeut. 
Tijdens de Kundalini Yoga ben ik in contact gekomen met het Groene Dieet en inmiddels geef ik al meer dan 6 jaar ieder voorjaar (meerdere) groene weken. Ik combineer hier de kennis vanuit het groene dieet, wat komt uit een eeuwenoude bron de Ayurveda, met de moderne kennis over een gezond lichaam en een gezonde leefstijl. Beiden gaan verder dan alleen voeding, het gaat ook over bewegen, ontspanning en slaap. Het gaat over je fysieke lichaam, je mentale toestand (je gedachten), emoties en ook spiritualiteit (doen wat je echt wilt en verbinding voelen). Je kunt je alleen goed voelen als het hele systeem in balans is. Het is een holistische aanpak en een stap op weg naar een gezonder lichaam en geest. Ik besteed veel aandacht aan het gezond detoxen deze week; ik kijk dus vooral ook naar ondersteuning van je lever en je darmen. Iedereen kan een groene week doen met de juiste ondersteuning, het vraagt alleen wel je aandacht en tijd.
 
Ik begeleid hiernaast mensen die fysieke problemen ervaren (van spijsverteringsklachten, huidproblemen, terugkerende blaasontstekingen, hoofdpijnen tot reumatische artritis en hormonale klachten), waarbij ik de aanpak onderbouw door verschillende onderzoeken naar de darmen, hormonen of vitamines. De groene reset week is vaak een eerste aanzet voor mensen om te ervaren wat andere voeding voor effect kan hebben en geeft mensen moed echt hun leefstijl en voedingspatroon langdurig aan te passen. Ik ben iedere keer weer blij als ik de veranderingen zie bij mensen.

 

 

 

 

Share: