Over Mariken

Over Mariken

 

Geboren in de grote stad, opgegroeid op het water. Als klein kind proefde ik al de kracht, rust en vrijheid van de natuur. Nu woon ik er midden in…

In mijn jeugd werd ik voortdurend uitgedaagd om het maximale uit mijzelf te halen, waardoor geen zee te ruig en geen berg te hoog is voor mij. Van huis uit leerde ik op eigen benen te staan. Na school volgde ik mijn liefde voor theater en film en studeerde Theaterwetenschappen en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Met een stevige basis ging ik als professional aan de slag in de watersport, mijn andere passie. Bij het Watersportverbond werkte ik ruim 17 jaar en ontwikkelde me tot directeur. In deze periode deed ik als coördinator, manager, adviseur en eindverantwoordelijke veel ervaring op met het werken met bestuurders, managers en medewerkers. Ik ontdekte wat mensen beweegt om te doen wat ze doen, ik zag waar mensen straalden of juist niet, ik hielp mensen de draad weer op te pakken in moeilijke tijden en ik motiveerde mensen om zich verder te ontwikkelen.

Mijn interesse voor persoonlijke ontwikkeling bracht mij onder andere bij de ‘business strategy course’, een post-doctoraal aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Daarnaast volgde ik diverse cursussen en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en leiderschap. In 2013 heb ik de opleiding Psychodrama afgerond. In 2016 volgde ik een cursus bij Phoenix (systemisch werk) en in 2017 bij Weisfelt (lichaamswerk). Daar heb ik nieuwe werkvormen geleerd. Cliënten krijgen door situaties letterlijk te ervaren inzichten en vinden nieuwe oplossingen voor de toekomst. Zo heb ik mijzelf tot een ‘natuurlijke tomtom’ ontwikkeld, die mensen graag de weg wijst bij hun persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Samen met mijn partner, Arent Muller, bouw ik aan het OntMoetGoed. Een centrum voor groei en ontwikkeling. Hier geef ik persoonlijke consults en organiseer trainingen, bijeenkomsten en workshops. Daarnaast blijf ik mijn kennis en ervaring van besturen van vrijwilligersorganisaties en de sport op verschillende manieren inzetten. Enerzijds als extern beoordelaar, begeleider en gastdocent bij de Academie voor Sportstudies van de Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Amsterdam (sportmarketing). Anderzijds door besturen van vrijwilligersorganisaties te adviseren en ondersteunen, onder meer als bureausecretaris bij de Unie van Soroptimistclubs .

In mijn vrije tijd ben ik nog altijd veel op het water te vinden. Naast het zeilen, zet ik mij actief in als vrijwilliger van Watersportvereniging de Nieuwe Meer. Als vrijwilliger van de Soroptimistenclub Alphen aan den Rijn draag ik bij aan een sterkere positie van vrouwen en meisjes over de hele wereld. Voor de fysieke inspanning pak ik graag de racefiets of ga ik spinnen of wandelen. Voor het avontuur zoek ik de zee of bergen op. Ontspanning vind ik vooral thuis bij mijn gezin, familie en vrienden, rondom de molen.

 

Publicaties: Sport Prof Magazine en Sport, bestuur en Management 

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van cookies. meer informatie

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

Sluiten