Liefde levend: Relatie coaching

Liefde Levend is speciaal ontwikkeld voor partners die hun relatie blijvend willen verbeteren. Elke relatie kent voor- en tegenspoed. Sta je ervoor open om tegenslagen in je relatie om te zetten naar groei? Met Liefde Levend kies je ervoor om te investeren in een gezamenlijke toekomst. Het totale traject bestaat uit vijf verschillende modules, die ook los te volgen zijn. Elke module duurt één dag of twee avonden. Tijdens een module ben je met aandacht bij elkaar. We wisselen oefeningen af met korte stukken theorie. De modules zijn gericht op ervaren, begrijpen en toepassen. In een kleine groep en in een veilige setting krijg je nieuwe inzichten. Voor sommigen lijkt dat misschien spannend, maar deelnemers waardeerden juist het groepsaspect. Resultaat? Verrassende bouwstenen om je relatie verder te verdiepen!

 

Hebben wij dit wel nodig?

Hoe komt het dat veel partners denken dat hun relatie geen investering en verdieping nodig heeft? Frappant is dat onderzoek uitwijst dat de laatste 30 jaar, partners hogere eisen zijn gaan stellen aan hun relatie, maar er door hun steeds drukkere leven, minder in investeren. Met als gevolg? Ruim 30% van de relaties eindigt in een breuk. Genoeg aanleiding voor Arent Muller om onderzoek te doen naar hoe dit komt en welke factoren belangrijk zijn voor een goede relatie. Uit het onderzoek kwamen opvallende resultaten. Vanuit deze resultaten is het traject Liefde Levend opgezet.

Welke factoren zijn van belang voor een goede relatie?

  1. De hechting stijl van beide partners, dit gaat over hoe partners zich als kind hebben leren hechten aan anderen;
  2. De mate waarin partners met elkaar overeenkomen of juist verschillen;
  3. De onderlinge communicatie tussen de partners;
  4. Positieve relatie-illusies. Positieve relatie-illusie is de neiging de eigen relatie als beter in te schatten dan de relaties van anderen en de neiging de toekomst van de eigen relatie positiever in te schatten dan de toekomst van andere relaties.

Modules Liefde Levend:

  1. Reisgenoten: Deze module gaat over de hechting stijl van jullie afzonderlijk en wat dit betekent voor jullie relatie. Wat laat je achter, wat neem je mee en wat geef je door?
  2. Gelijk of ongelijk? Als individu hebben jullie beiden persoonlijkheidskenmerken.  Daarin kunnen jullie behoorlijk van elkaar verschillen, maar vaak zijn er ook veel overeenkomsten. Beide kan prettig maar juist ook lastig zijn. Hoe kunnen jullie hiermee omgaan?
  3. Versta jij mij? Goede communicatie in een relatie is essentieel. Hoe spreek je? Hoe luister je? Wat zegt je lichaam? Hoe kunnen jullie elkaar vinden in communicatie?
  4. Verassend vertrouwd: Hoe schatten jullie je relatie en de toekomst daarvan in? In deze module komen ook onderwerpen als geborgenheid, intimiteit en seksualiteit aan de orde.

 

Data en inschrijven

 

Deelnemers waardeerden deze workshop met een 9.2! Enkele reacties van deelnemers:

“Spelen, leren en verdiepen, het ideale verwendagje samen uit!”

“Liefde Levend is een training waarin je zelf en samen stilstaat bij je relatie en hoe het ervoor staat.
“Afwisselende oefeningen met diepgang, waardoor je je realiseert waarom je zo blij bent met de ander.”

“Heel prettig hoe jullie het begeleidden en dat jullie niet als alwetend koppel boven ons stonden, maar dat jullie ook als partners jullie kwetsbaarheden lieten zien.”

 

Lees hier meer over het onderzoek: Hoe houd je de liefde levend

Begeleiders

IMG_8088Arent Muller: “Een partnerrelatie is samen op reis gaan. 10 jaar geleden begon ik gefascineerd te raken door partnerrelaties. Ik ben me gaan verdiepen in succes- en faalfactoren voor relaties. Ik heb me laten inspireren door duizenden pagina’s literatuur, honderden onderzoeken en tientallen stellen wiens verhalen ik mocht horen. Ook de relatie met mijn vrouw Mariken inspireert. Samen mogen we andere stellen een stukje vergezellen op hun reis, een groot geschenk.”

 

Arent is Coach, trainer en therapeut. Hij volgde diverse opleidingen gericht op relaties. In 2017 studeerde hij af als Master of Applied Psychology met een onderzoek naar partnerrelaties.

 

MarikenMariken Koole: “Ik vind het bijzonder om dit traject samen met mijn partner Arent te begeleiden. Wij hebben ons beiden, elk op onze eigen manier, maar vaak ook samen, ontwikkeld als begeleider, als individu en als stel.  Onze ervaringen nemen we graag mee in het traject Liefde Levend, om jullie nieuwe inzichten en bouwstenen te geven in/voor jezelf en jullie relatie”.

 

 

Mariken is coach en begeleider en volgde onder andere trainingen bij Essence, Phoenix, Psychodrama en Weisfelt.

Data en inschrijven

Locatie

Het Zouthuis op het OntmoetGoed

Deelname

Dit traject is speciaal bedoeld voor partners die hun relatie willen verbeteren en verdiepen. De modules van Liefde Levend zijn afzonderlijk te volgen. Deelname aan een enkele module kost 125,- per persoon (inclusief koffie, thee en op zondag met lunch). Jullie kunnen een module volgen op zondag van 10-16 uur of op twee donderdagavonden van 19-22.00 uur. Voor data, zie de agenda. Willen jullie het hele traject doen (vier modules), dan krijg je 10% korting en betaal je slechts 450,- per persoon. Deze korting kan voor de eerste module, of na afronding van het hele traject verrekend worden. Stuur in dat geval een mail naar ontmoetgoed@ontmoetgoed.nl om jullie hiervoor aan te melden.

Het is ook mogelijk om relatiecoaching te volgen met één koppel. Neem hiervoor contact op met Arent Muller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van cookies. meer informatie

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

Sluiten